Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kirjoja Kainuusta

Tilaa verkkokaupastamme tarinoita ja tietoa Kainuusta ja kainuulaisista. Kirjoja Kainuusta on monipuolinen valikoima laadukkaita tietokirjoja Kainuusta ja vaikuttavia romaaneja kainuulaisesta elämänmenosta ennen ja nyt. Tutustu Kainuun Kirja- ja Paperikauppa Ky:n / KIPA-kirjakaupan monipuoliseen valikoimaan! Tilaa kirja tai kirjoja Kainuusta sujuvin toimituksin itselle tai lahjaksi!

Tuotteita yhteensä 13 kpl
JOKIHELMIEN.jpg&width=280&height=500

Jokihelmien lumoissa. Helmestystä salomailla

Tietokirjailija, professori Reijo Heikkisen teos Jokihelmien lumoissa on ensimmäinen helmenpyynnin historiaa maassamme laaja-alaisesti käsittelevä teos. 
Helmenpyynnin historia ulottuu keskiajalle saakka ja aina siihen on liittynyt mystisiä ja salattuja piirteitä.
Jokihelmisimpukka rauhoitettiin 1955..
Hinta: 25.00 €
Nakertajan.jpg&width=280&height=500

Nakertaja-Hetteenmäki - kylä kolmen kunnan alueella

Nakertaja-Hetteenmäki on kertomus kylästä joka on ollut liitettynä kolmeen eri kuntaan, Paltamoon, Kajaanin maaliskuntaan ja Kajaanin kaupunkiin  sekä 40 vuotta täyttäneestä  Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistyksestä.
Kirjassa kuvataan monipuolisesti kylien kehitys ja elinympäristön muutos ajansaatossa..
Hinta: 50.00 €
Juntunen2.jpg&width=280&height=500

Taunon tuotoksia. Tekstejä vuosien varrelta

Tauno Juntusen kirja sisältää hänen tekstejään moniin eri tarkoituksiin vuosien varsilta.
Hänen kynästään on syntynyt paitsi virallisia lausuntoja ja raportteja, myös muistelmia, kronikoita eli riimitteltyjä muistelmia, juhlapuheita, aforismeja, runoja, juontoja, mielipidekirjoituksia ja kirjeitä. Hän..
Hinta: 35.00 €
Eino_Leinon_varhaisrunot.jpg&width=280&height=500

Eno Leinon varhaisrunot

Esko Piipon toimittama kirja sisältää 138 kekeisten runokokoelmien ulkopuolelle jäänyttä runoa. Ne on kirjoitettu vuosina 1887-1895 Leinon ollessa 9-15 vuotias, ennen hänen ensimmäisen julkaistun runokokoelmanansa julkaisemista.
Hinta: 25.00 €
Paltaniemi.jpg&width=280&height=500

PALTANIEMI Myyttistä menneisyyttä ja kulttuurikuvia

Reijo Heikkinen kuvaa Paltaniemen, Kainuun emäpitäjä Paltamon entisen keskuksen ainutlaatuista kulttuuriperintöä, koko Kainuun kulttuurin kehtoa. Siellä asuivat mm. Eino Leino ja Elias Lönnrot. Siellä sijaitsevat kuulu Kuvakirkko ja Keisarintalli. Olujärveen vyöryvä vanha hautausmaa ja monella tavalla..
Hinta: 29.00 €
Vuolijoen_historia.jpg&width=280&height=500

Vuolijoen historia - korvesta kunnaksi

Veikko Leinosen kirjoittaman Vuolijoen historia kertoo Vuolijoen seudun historian 1500 luvulta kunnan perustamiseen 1915 ja aina sotienjälkeiseen voimakkaan kasvun aikaan saakka.
Kirjaan on koottu usean kirjoittajan tekemiä muisteluksia, tutkielmia ja historiikkeja ja sitä on ollut muokkaamassa vuolijokelainen..
Hinta: 60.00 €
Kainuuta_koluamassa.jpg&width=280&height=500

Kainuuta koluamassa.

Kulttuuri ja luontokohteita Kainuun kulmakunnilta.
Professori Reijo Heikkisen ja valokuvaaja Risto Mäläskän kirja esittelee tuhansien järvien ja lampien, uhkeitten vaarojen ja salaperäisten rotkolaaksojen Kainuun. Kirjassa esitellään  Kainuun luonto- ja kulttuurimaisema kunnittain runsain värikuvin..
Hinta: 30.00 €
Talas-Eera.jpg&width=280&height=500

Talas-Eera. Kainuun voimamiesten kuningas

Kirja kertoo paltamolaisen voimamiehen Eerikki Karppisen elämästä. Hänet tunnettiin Talas-Eerana ja Kainuun voimamiesten kuninkaana. Hän oli legenda jo eläessään.
Kirja on koottu H.W. Claudelinin kirjoitussarjasta, jonka hän kirjoitti seitsemänosaisena jaksona sanomalehti Kalevaan vuosina 1935-1936..
Hinta: 12.00 €
Kainuun_kielta_ja_paikannimia.jpg&width=280&height=500

Alpo Räisänen: Kainuun kieltä ja paikannimiä.

Kirja sisältää osin muokattuina emeritusprofessori Alpo Räisäsen kielipakinoita mitkä on julkaistu aiemmin Kainuun Sanomissa.   Aiheina ovat Kainuun ja ympäristön paikannimet ja murteet. Julkaisija Joensuun Yliopisto.
Hinta: 38.80 €
Polun_varrelta.jpg&width=280&height=500

Ilkka Tuokko: Polun varrelta

Pitkään Kainuussakin vaikuttaneen metsäneuvos Kaino Tuokon elämänvaiheita kuvaava teos pohjautuu osaksi hänen omiin kirjoituksiinsa. Lisäksi siinä on muiden metsäammattilaisten ja ystävien kirjoituksia sekä lehtileikkeitä. Kirjan on toimittanut Ilkka Tuokko
Hinta: 25.00 €
Tympasi_jos_tyhjan.jpg&width=280&height=500

Tympäsi jos tyhjän työnti

Paltamolaista nuottaperinnettä. Sari Leinosen tekemä tutkimus Paltamolaisesta nuottaperinteestä Oulujärvellä. Piirroskuvitus Terttu Prauda, valokuvat Sari Leinonen..
Hinta: 12.00 €
Kainuun_Opisto.jpg&width=280&height=500

Kainuun Opisto

Kainuun Opisto 100 vuotta  1909 - 2009
Teos kertoo Kainuun  Kristillisen Opiston vaiheet, esittelee toimintaan vaikuttaneet henkilöt ja opiskelijat. Kirjassa on runsas kuvitus ja se sisältää CD-levyn.  "Täyttä elämää" kirjan ovat kirjoittaneet Satu Kemppainen ja Lauri Pykäläinen.
Hinta: 30.00 €
Kainuun_juustoleivan_tarina.jpg&width=280&height=500

Kainuun juustoleivän tarina

Liisa Kurkisen kirja kertoo kainuulaisen juustoleivän tarinen, valmistuksen, käytön ja siihen liittyvän rikkaan kulttuuriperinteen. Teos on omistettu kainuulaisille emännille kautta aikojen.
Hinta: 25.00 €