Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kainuulaisia kirjailijoita

Löydät meiltä esimerkiksi Mikko Leinosen, Kaarina Syrjäsen, Leo Moilasen, Ville Tikkasen, Bertta Hietamäen ja Hannu Romppaisen teokset. Tilaa näiden kirjailijoiden viehättäviä kuvauksia elämästä Kainuun Kirja- ja Paperikauppa Ky:n verkkokaupasta!

Kirjoja Kainuusta

Kirjoja Kainuusta

Tilaa verkkokaupastamme tarinoita ja tietoa Kainuusta ja kainuulaisista. Kirjoja Kainuusta on monipuolinen valikoima laadukkaita tietokirjoja Kainuusta ja vaikuttavia romaaneja kainuulaisesta elämänmenosta ennen ja nyt. Tutustu Kainuun Kirja- ja Paperikauppa Ky:n / KIPA-kirjakaupan monipuoliseen valikoimaan!..
Tuotteita yhteensä 18 kpl
Vaikka_vuoret_jarkkyisivat.jpg&width=140&height=250

Törmälehto Terhi: Vaikka vuoret järkkyisivät

Paltamolaissyntyisen Terhi Törmälehdon esikoiskirja on ollut arvostelu- ja lukijamenestys heti ilmestyttyään. Tämä väkevä romaani kertoo nuoren tytön aikuisumisesta ja kypsymisestä monien vaikeidenkin elämänkokemusta kautta. Romaani kertoo uskosta, kaipuusta ja halusta kuulua johonkin, Kainuun yksinäisistä..
Hinta: 36.90 €
Juhana_Herttuan_ja.jpg&width=140&height=250

Eino Leino: Juhana Herttuan ja Catharina Jagellonican lauluja.

Historiallinen rakkaustarina Juhana herttuasta ja Catharina Jagellonicasta Eino Leinon runoilemana. Kuvitus Tapio Tapiovaara.
Kirjan ilmestyi 1919. Näköispainos
Hinta: 9.00 €
Kivesjarvelaiset.jpg&width=140&height=250

Eino Leino; Kivesjärveläiset

Kirja sisältää Eino Leinon kertomuksen Kivesjärveläiset ja saman nimisen lausuntarunon sekä näytelmän Joulu.  Nämä kaikki liittyvät Paltamon Kivesjärvelle Varisjoen niskaan 1800 luvulla perustetun Rautaruukin vaiheisiin...
Hinta: 12.50 €
Eino_Leinon_varhaisrunot.jpg&width=140&height=250

Eno Leinon varhaisrunot

Esko Piipon toimittama kirja sisältää 138 kekeisten runokokoelmien ulkopuolelle jäänyttä runoa. Ne on kirjoitettu vuosina 1887-1895 Leinon ollessa 9-15 vuotias, ennen hänen ensimmäisen julkaistun runokokoelmanansa julkaisemista.
Hinta: 25.00 €
Polun_varrelta.jpg&width=140&height=250

Ilkka Tuokko: Polun varrelta

Pitkään Kainuussakin vaikuttaneen metsäneuvos Kaino Tuokon elämänvaiheita kuvaava teos pohjautuu osaksi hänen omiin kirjoituksiinsa. Lisäksi siinä on muiden metsäammattilaisten ja ystävien kirjoituksia sekä lehtileikkeitä. Kirjan on toimittanut Ilkka Tuokko
Hinta: 25.00 €
Kirjaton_Eino_Leino.jpg&width=140&height=250

Kirjaton Eino Leino. tarinoita kodittomuuden ajasta

Esko Piippo  kertoo kirjassaan Eino Leinon elämän viimeisen vuosikymmenen levottomasta vaelluksesta ja runoilijan ystävistä.
Hinta: 29.00 €
Etsimassa_elamaa.jpg&width=140&height=250

Lahja Sarkkinen: Etsimässä elämää, rauhaa ja rajoja 500 vuotta

Historiallinen romaani kuvaa yhden suvun elämää satakunnasta Oulujärvelle ja Kainuun erämaihin. Se kuvaa tavallisen suomalaisen selviytymistaistelua läpi nälkävuosien, sotien ja sairauksien 1400 luvulta  talvisotaan 1939.
Kirja kuvaa todellisia ihmisiä ja Sarkkisten suvun historiaa.
Hinta: 38.90 €
Vain_hirvennahkalla_001.jpg&width=140&height=250

Leo Moilanen. Vain hirvennahkalla

Omaelämäkerrallinen romaani metsätöistä vuosikymmeniä sitten. Sarjan 5 osa.
Hinta: 30.00 €
KAHDESTI_KEVENNETTY_001.jpg&width=140&height=250

Leo Moilanen: Kahdesti kevennetty

Suomussalmelaisen Leo Moilasen  Kahdesti kevennetty jatkaa Unton elämän kuvausta kotona ja kämpilllä. Nyt Unton elämässä on keskeisessä osassa ammattiyhdistysliike ja metsästys.
Hinta: 30.00 €
Neljas_mies.jpg&width=140&height=250

Leo Moilanen: Neljäs mies

Neljäs mies on pitkälti omiin kokemuksiin pohjautuvan romaanisarjan ensimmäinen osa ja kertoo uitto- ja savotta-ajasta  nuoren miehen elämässä.
Hinta: 20.00 €
Puukapitalstin_kynnet.jpg&width=140&height=250

Leo Moilanen: Puukapitalistin kynnet

Kirja jatkaa Moilasen romaanisarjaa
Hinta: 20.00 €
Rekkamiehen_nainen.jpg&width=140&height=250

Leo Moilanen: Rekkamiehen nainen

Leo Moilasen neljäs kirja kertoo puutavaranajosta Kainuun metsistä, metsureista ja heidän vaativasta ja raskaasta työstään.
Hinta: 20.00 €
Kertomuksia_Keksimaasta_1_001.jpg&width=140&height=250

Mikko Leinonen: Kertomuksia Keksi-maasta 1

Fantasia-seikkailuromaani taikojen ja tarujen maailmassa. Sarjan ensimmäinen osa kertoo Pilko Räiskäleestä, kokista ja pitomestarista joka olemukseltaan muistuttaa varsin paljon myöhemien tarujen Bilbo Reppulia. Vai olisiko se sittenkin toisinpäin? Totuus Pilko Räiskäleestä avaa aivan uudenlaisen mielikuvituksellisen..
Hinta: 28.90 €
Mita_me_kotipollot.jpg&width=140&height=250

Mitäs me kotipöllöt. Metsäheikin pakinoita.

Heiki Peuraniemi kirjoitti nimimerkillä  "Metsäheikki" lähinnä luontoaiheisia pakinoita joita julkaistiin mm. kainuulaisissa lehdissä.  Kirja on koottu  näistä ja lisäksi ennen julkaisemattomista pakinoista.
Hinta: 25.00 €
Lokan_ja_Porttipahdan....jpg&width=140&height=250

Nöyrtyminen ympäristöpakolaiseksi. Loman ja Porttipahdan tekojärven sosiaalihistoria.

Jouni Kauhanen on kirjoittanut laajan arkistoaineistoon perustuvan kirjan Lokan ja Porttipahdan tekoaltaiden tieltä evakkoon joutuneiden ihmisten historiasta. Runsaasti kuvitettu teos kertoo aikamme suomalaisten ympäristöpakolaisten vaiheista.
Hinta: 39.00 €
Parhaita_vuosia.jpg&width=140&height=250

Terttu Juntunen: Parhaita vuosia

Kajaanin Hannusrannalla syntynyt Terttu Juntunen  os. Hurskainen on asunut suurimman osan elämäänsä Suomussalmella. Hän on kirjoittanut elämänsä vaiheet muistelmateokseensa Parhaita vuosia. . Kirjassa kuvataan kaikkea elämänvarrella nähtyä ja tapahtunutta oman perheen lisäksi myös naapuriston ja kylän..
Hinta: 35.90 €
Maailmanrumpu_1..jpg&width=140&height=250

Veikko Mikkosen, Maailmanrumpu osa 1.

Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus ovat vaakalaudalla Paltamolaissyntyisen Veikko Mikkosen seikkailuromaanissa. Maailmanrumpu on aidosti kotimaista, vanhojen kansantarujen ja -uskomusten innoittamaa elämänmakuista fantasiaa.
Hinta: 28.90 €
Kuoleman_divisioonat2.jpg&width=140&height=250

Ville Tikkanen; Kohtalon divisioonat

Kirja kertoo talvi- ja jatkosodan aikana suomalaisen suurmotteihin jääneistä neuvostosotilaista ja niissä koetuista kärsimyksistä.
Kirja sisältää myös miesten omia kertomuksia...
Hinta: 30.00 €