Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kainuulaisia kirjailijoita

Löydät meiltä esimerkiksi Mikko Leinosen, Kaarina Syrjäsen, Leo Moilasen, Ville Tikkasen, Bertta Hietamäen ja Hannu Romppaisen teokset. Tilaa näiden kirjailijoiden viehättäviä kuvauksia elämästä Kainuun Kirja- ja Paperikauppa Ky:n verkkokaupasta!

Kirjoja Kainuusta

Kirjoja Kainuusta

Tilaa verkkokaupastamme tarinoita ja tietoa Kainuusta ja kainuulaisista. Kirjoja Kainuusta on monipuolinen valikoima laadukkaita tietokirjoja Kainuusta ja vaikuttavia romaaneja kainuulaisesta elämänmenosta ennen ja nyt. Tutustu Kainuun Kirja- ja Paperikauppa Ky:n / KIPA-kirjakaupan monipuoliseen valikoimaan!..
Sivu 1 / 2   Tuotteita yhteensä 32 kpl
Piinatut.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen: Piinatut

PIINATUT on Pekka Kämäräisen uusin romaani. Se on koskettava ja jännittävä kuvaus lähisuhdeväkivaltaa kärsineiden ihmisten elämästä, rakkaudesta, vihasta, elämänhalun etsimisestä, epätoivosta ja tunteiden vuoristoradan piinasta.
Piinatut jatkaa PAPIN KIRJAT -romaanin henkilöiden elämäntarinaa, mutta..
Hinta: 33.00 €
JOKIHELMIEN.jpg&width=280&height=500

Jokihelmien lumoissa. Helmestystä salomailla

Tietokirjailija, professori Reijo Heikkisen teos Jokihelmien lumoissa on ensimmäinen helmenpyynnin historiaa maassamme laaja-alaisesti käsittelevä teos. 
Helmenpyynnin historia ulottuu keskiajalle saakka ja aina siihen on liittynyt mystisiä ja salattuja piirteitä.
Jokihelmisimpukka rauhoitettiin 1955..
Hinta: 25.00 €
ALKU.jpg&width=280&height=500

Kämäräinen Pekka, Alku

Pekka Kämäräisen uusin historiallinen romaani sijoittuu Kajaanin linnan rakentamisen aikoihin.
Rantasalmelta ja Turusta lähtevät päähenkilöt matkaavat kohtalon kuljettamina pieneen Kajaanin kaupunkiin missä elämä jatkuu linnan rakentamisen ympärillä.
Kirjaan on ilmestynyt jatko-osa nimellä Perinnöt..
Hinta: 29.00 €
Keijo_Korhonen.jpg&width=280&height=500

Keijo Korhonen: Hulluudesta jolla maailmaa hallitaan

Professori, filosofian tohtori Kaijo Korhonen on kirjoittanut poliittisen pamfletin siitä hulluudesta jolla maailmaa hallitaan. Hänen suorapuheiset. monesti huumorilla höystetyt ironiset kommenttinsa iskevät tänäkin päivänä.
Tällä kirjalla Keijo Korhonen varoittaa kansalaisia kritiikittömästä ajattelutavasta..
Hinta: 25.00 €
Sanojen_saihketta.jpg&width=280&height=500

Sanojen säihkettä Paltamon Kansalaisopiston kirjoittajapiirin antologia 2023

Sanojen säihkettä sisältää parhaita paloja Paltamon Kansalaisopiston kirjoittajapiiriläisten hengentuoteista.
Tässä ryhmässä jokainen jäsen on tuonut keskusteluun oman äänensä, omat kokemuksensa ja taitonssa. Tässä monipuolisessa, värikkäässä ja särmikkäässä joukossa vallitsee kannustava keskinäisen..
Hinta: 15.00 €
Kirjeita_Rukajarvelta.jpg&width=280&height=500

Kirjeitä Rukajärveltä

Aaro Kemppainen on koonnut isänsä Korpikapteeni Urho Kemppaisen sotataipaleen vanhempiensa kirjeistä yhtenäiseksi kertomukseksi sodasta rintamalla ja kotirintamalla päivämäärineen.
Kirja alkaa talvisodan ensipäivistä paltamolaiskomppanian kokoonkutsumisesta ja Suomussalmen taisteluista  jatkosodan hyökkäysvaiheeseen ..
Hinta: 30.00 €
Eino_Leinon_ystavia.jpg&width=280&height=500

Eino Leinon ystäviä ja polveenpotkijoita

Esko Piippo kertoo Eino Leinon elämästä aikalaistensa ja ystäviensä keskuudessa missä hänet tunnettiin hauskana ja sympaattisena seuramiehenä.
Hinta: 25.90 €
Taikamies.jpg&width=280&height=500

Taikamies Heikki Meriläisen elämä

Esko Piipon kirjoitama Taikamies Kansankirjailija Heikki Meriläisen elämä kertoo monella tapaa Kainuulaiseen elämänmenoon vaikuttaneesta kansankirjailija Heikki Meriläisestä. Hän syntyi Sotkamossa mutta asui myöhemmät vuotensa Paltamossa. Hän kirjoitti useita kirjoja jotka kuvasivat maaseudun elämää..
Hinta: 33.00 €
Mehtarepusta.jpg&width=280&height=500

Markku Niiranen: Mehtärepusta. Tarinoita erämetsältä

Mehtärepusta  on kokoelma erätarinoita jotka kainuulaisten metsämiesten tuntema  Markku Niiranen on kaivanut erärepustaan. Tarinoista välittyy erämetsän rauha ja tunnelma eikä se aina ole saaliin määrästä kiinni.
Hinta: 19.90 €
Tolokun_elama.jpg&width=280&height=500

Tolokun elämä Leena Valtasen tie

Leena Valtasen tie Nahkurista Ensilään  on alaotsikkona FM Seppo Turusen kirjoittamalla kainuulaisen monitoiminaisen elämäkerralla.
Leena Valtanen on ennättänyt elämänsä varrella olla mukana lukemattomissa hankkeissa, projektien alullepanijana, vetäjänä ja puuhanaisena.  Hänen elämänsä alku Säräisniemen..
Hinta: 30.00 €
Elias.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen:: Elias

Tosipohjainen romaani Elias Lönnrotin Kajaanin vuosista.
Pekka Kämäräinen kertoo romaanissaan Eliaksen tulosta Kajaaniin piirilääkäriksi ja hänen elämästään pienessä kaupunkipahasessa. Myös iloisista  illoista  herrasväen kekkereissä, mutta myös uskomattomia seikkailuja pitkillä runonkeruumatkoilla..
Hinta: 30.00 €
Kouta.jpg&width=280&height=500

Satavuotias höyrylaiva Kouta

Satavuotias höyrylaiva Kouta kertoo vanhan rautarouvan historian vuodesta 1921 alkaen. Sadan vuoden aikana laiva on palvellut matkustaja-aluksena Kajaanin ja Sotkamon reitillä, sen jälkeen varppaajana Oulujärvellä sekä uudelleen matkustajalaivana.
Vuosien varrella on kertynyt monia tapahtumia, tarinoita..
Hinta: 35.00 €
Elamantiella_eteenpain.jpg&width=280&height=500

Erkki Heinonen: Elämäntiellä eteenpäin

Opettaja Erkki Heinonen muistelee elämäänsä vuosilta 1955 - 1994, mihin siältyvät perheen perustaminen, asevelvollisuusaika ja työpaikat valmiina opettajana Pohjolan Poikakodissa ja eri kouluilla Paltamossa mistä hän jäi eläkkeelle 1994.
Kirja on myös mielenkiintoinen ajankuvaus sotavuosien jälkeisestä..
Hinta: 29.00 €
Kaukopartiomiehesta_asekatkijaksi.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen: Kaukopartiomiehestä asekätkijäksi

Pekka Kämäräisen tositapahtumiin perustuva jännittävä kertomus Suomen kohtalonvuosilta 1944-1945.
Alikersantti Juho Mäkeläinen ilmoittautuu vapaaehtoisena päämajan kaukopartioon. Partio lennätetään linjojen taakse ja vaiheikas seikkailu alkaa. Se kuljettaa partiota Karjalan korvessa ja myös Lapissa..
Hinta: 23.00 €
Historian_lastuja_III.jpg&width=280&height=500

Historian lastuja III. Teemoja Kainuusta ja Oulujokilaaksosta

Jouni Kauhasen Historian lastuja III on Säräisniemen Museo- ja Kotiseutuyhdistys ry:n neljäs kotiseutujulkaisu.
Teoksessa on seitsemän artikkelia Kainuun ja Oulujokilaakson historiasta. Teemoja käsitellään sanoin, dokumentein, kartoin ja kuvin. Aiheet ja käsittelytapa on valittu niin, että esille nousee..
Hinta: 22.00 €
Mainuan_Leinoset.jpg&width=280&height=500

Kainuun Leinoset 3. Mainuan Leinoset

 
Kainuun Leinoset osa 3.  Mainuan Leinoset on uusin kirja Kainuun Leinosten historiaa. Se sisältää  1635-1682 eläneen Juho Leinosen ja hänen jälkeläistensä sukutaulut.
Kirjan on toimittanut Tapio Leinonen ja häntä ovat avustaneet lukuisat suvun jäsenet kooten suvun tietoja. Kirja sisältää kuvauksen..
Hinta: 20.00 €50.00 €
Yksisarvinen.jpg&width=280&height=500

Yksisarvinen

Yksisarvinen on Paltamolaissyntyisen  Gekko Paavilaisen esikoisteos, kehitysromaani itsensä löytämisestä ja kasvamisesta aikuiseksi. Matka Paltamosta Tampereelle ja oman identiteetin löytymisestä ja toisten ennakkoluulojen voittamisesta.  "Olin mä aina kuvitellut, että suutelisin miehen kanssa"
Hinta: 38.90 €
Kiehimasta_Paltamoksi.jpg&width=280&height=500

Kiehimästä Paltamoksi.

Paltamon uuden kirkonkylän historia
Hannu Romppaisen kirjoittama paikallishistoria on nykyisen Paltamon kirkonkylän kyläkirja.
Kirjassa kuvataan ajan muuttuminen kuinka Kiehimänsuun kylästä vähitellen kehittyi Paltamon tärkein taajama ja kirkonkylän toimintojen  siirto Paltaniemeltä Olujärven pohjoisrannalle..
Hinta: 40.00 €
Hiivatinlampi.jpg&width=280&height=500

Hiivatinlampi

Tatu Horton kertomus kolmen Paltamolaisen nuoren miehen ensivaelluksesta Kaldovan erämaahan. Siitä muovautui hiertävien vastoinkäymisten ja räiskyvien onnenhetkien myötä unohtamaton seikkailu..
Hinta: 15.50 €
Juntunen2.jpg&width=280&height=500

Taunon tuotoksia. Tekstejä vuosien varrelta

Tauno Juntusen kirja sisältää hänen tekstejään moniin eri tarkoituksiin vuosien varsilta.
Hänen kynästään on syntynyt paitsi virallisia lausuntoja ja raportteja, myös muistelmia, kronikoita eli riimitteltyjä muistelmia, juhlapuheita, aforismeja, runoja, juontoja, mielipidekirjoituksia ja kirjeitä. Hän..
Hinta: 35.00 €
12