Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Paltamolaisia kirjailijoita

KIPA-kirjakauppaketjuun kuuluva Kainuun Kirja- ja Paperikauppa Ky on erikoistunut kainuulaisten kirjailijoiden tuotantoon. Löydät meiltä muun muassa Pekka Kämäräisen, Rauha Koskelan ja Kalle Korhosen tuotantoa. Runoja, satuja, romaaneja ja tietokirjoja - kaikkea monipuolisesti!

Sivu 1 / 2   Tuotteita yhteensä 30 kpl
Piinatut.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen: Piinatut

PIINATUT on Pekka Kämäräisen uusin romaani. Se on koskettava ja jännittävä kuvaus lähisuhdeväkivaltaa kärsineiden ihmisten elämästä, rakkaudesta, vihasta, elämänhalun etsimisestä, epätoivosta ja tunteiden vuoristoradan piinasta.
Piinatut jatkaa PAPIN KIRJAT -romaanin henkilöiden elämäntarinaa, mutta..
Hinta: 33.00 €
ALKU.jpg&width=280&height=500

Kämäräinen Pekka, Alku

Pekka Kämäräisen uusin historiallinen romaani sijoittuu Kajaanin linnan rakentamisen aikoihin.
Rantasalmelta ja Turusta lähtevät päähenkilöt matkaavat kohtalon kuljettamina pieneen Kajaanin kaupunkiin missä elämä jatkuu linnan rakentamisen ympärillä.
Kirjaan on ilmestynyt jatko-osa nimellä Perinnöt..
Hinta: 29.00 €
Keijo_Korhonen.jpg&width=280&height=500

Keijo Korhonen: Hulluudesta jolla maailmaa hallitaan

Professori, filosofian tohtori Kaijo Korhonen on kirjoittanut poliittisen pamfletin siitä hulluudesta jolla maailmaa hallitaan. Hänen suorapuheiset. monesti huumorilla höystetyt ironiset kommenttinsa iskevät tänäkin päivänä.
Tällä kirjalla Keijo Korhonen varoittaa kansalaisia kritiikittömästä ajattelutavasta..
Hinta: 25.00 €
Sanojen_saihketta.jpg&width=280&height=500

Sanojen säihkettä Paltamon Kansalaisopiston kirjoittajapiirin antologia 2023

Sanojen säihkettä sisältää parhaita paloja Paltamon Kansalaisopiston kirjoittajapiiriläisten hengentuoteista.
Tässä ryhmässä jokainen jäsen on tuonut keskusteluun oman äänensä, omat kokemuksensa ja taitonssa. Tässä monipuolisessa, värikkäässä ja särmikkäässä joukossa vallitsee kannustava keskinäisen..
Hinta: 15.00 €
Taikamies.jpg&width=280&height=500

Taikamies Heikki Meriläisen elämä

Esko Piipon kirjoitama Taikamies Kansankirjailija Heikki Meriläisen elämä kertoo monella tapaa Kainuulaiseen elämänmenoon vaikuttaneesta kansankirjailija Heikki Meriläisestä. Hän syntyi Sotkamossa mutta asui myöhemmät vuotensa Paltamossa. Hän kirjoitti useita kirjoja jotka kuvasivat maaseudun elämää..
Hinta: 33.00 €
Elias.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen:: Elias

Tosipohjainen romaani Elias Lönnrotin Kajaanin vuosista.
Pekka Kämäräinen kertoo romaanissaan Eliaksen tulosta Kajaaniin piirilääkäriksi ja hänen elämästään pienessä kaupunkipahasessa. Myös iloisista  illoista  herrasväen kekkereissä, mutta myös uskomattomia seikkailuja pitkillä runonkeruumatkoilla..
Hinta: 30.00 €
Elamantiella_eteenpain.jpg&width=280&height=500

Erkki Heinonen: Elämäntiellä eteenpäin

Opettaja Erkki Heinonen muistelee elämäänsä vuosilta 1955 - 1994, mihin siältyvät perheen perustaminen, asevelvollisuusaika ja työpaikat valmiina opettajana Pohjolan Poikakodissa ja eri kouluilla Paltamossa mistä hän jäi eläkkeelle 1994.
Kirja on myös mielenkiintoinen ajankuvaus sotavuosien jälkeisestä..
Hinta: 29.00 €
Kaukopartiomiehesta_asekatkijaksi.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen: Kaukopartiomiehestä asekätkijäksi

Pekka Kämäräisen tositapahtumiin perustuva jännittävä kertomus Suomen kohtalonvuosilta 1944-1945.
Alikersantti Juho Mäkeläinen ilmoittautuu vapaaehtoisena päämajan kaukopartioon. Partio lennätetään linjojen taakse ja vaiheikas seikkailu alkaa. Se kuljettaa partiota Karjalan korvessa ja myös Lapissa..
Hinta: 23.00 €
Yksisarvinen.jpg&width=280&height=500

Yksisarvinen

Yksisarvinen on Paltamolaissyntyisen  Gekko Paavilaisen esikoisteos, kehitysromaani itsensä löytämisestä ja kasvamisesta aikuiseksi. Matka Paltamosta Tampereelle ja oman identiteetin löytymisestä ja toisten ennakkoluulojen voittamisesta.  "Olin mä aina kuvitellut, että suutelisin miehen kanssa"
Hinta: 38.90 €
Kiehimasta_Paltamoksi.jpg&width=280&height=500

Kiehimästä Paltamoksi.

Paltamon uuden kirkonkylän historia
Hannu Romppaisen kirjoittama paikallishistoria on nykyisen Paltamon kirkonkylän kyläkirja.
Kirjassa kuvataan ajan muuttuminen kuinka Kiehimänsuun kylästä vähitellen kehittyi Paltamon tärkein taajama ja kirkonkylän toimintojen  siirto Paltaniemeltä Olujärven pohjoisrannalle..
Hinta: 40.00 €
Elsan_kirjeet.jpg&width=280&height=500

Elsan kirjeet

Olavi Leinonen on toimittanut kirjan Paltamon Kiveskylältä syntyisin olevan Elsa Oikarisen kotiväelleen ja sukulaisilleen lähettämistä kirjeistä. Elsa Oikarinen palveli ilmavalvontalottana Oulussa ja lähti ihastuttuaan saksalaiseen upseeriin saksan joukkojen mukana Pohjois-Norjaan ja sieltä Saksaan...
Hinta: 18.00 €
Hiivatinlampi.jpg&width=280&height=500

Hiivatinlampi

Tatu Horton kertomus kolmen Paltamolaisen nuoren miehen ensivaelluksesta Kaldovan erämaahan. Siitä muovautui hiertävien vastoinkäymisten ja räiskyvien onnenhetkien myötä unohtamaton seikkailu..
Hinta: 15.50 €
Hotellinkoski.jpg&width=280&height=500

HOTELLINKOSKI

Olavi Leinonen kertoo kirjassaan Kiveksen Ruukin tarinan.  Kirjan tarinoissa kerrotaan myös Oulujärvellä kulkijoita ryöstelleistä Kiveksen rosvoista, voimamies Talas-Eerasta, tervanpoltosta ja tervan soudusta Ouluun.  Kirja sisäätää myös Eino Leinon runoelman Kivesjärveläiset.
Hotellinkoski kuvaa mainiolla..
Hinta: 15.00 €
Pupu_pitkakoiven_uudet.jpg&width=280&height=500

Pupu Pitkäkoiven uudet seikkailut

Pekka Kämäräinen on julkaissut uuden vauhdikkaan satukirjan lapsille. Kirjassa kerrotaan Pupu Pitkäkoiven seikkailuista metsässä ja ihmisten maailmassa. Hän joutuu moniin ihmeellsiin tilanteisiin joissa tutustutaan myös toisiin eläimiin, leikitään yhdessä lasten kanssa ja pelastetaan kotimetsä hirviöltä..
Hinta: 25.00 €
Kiertotiet.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen: Kiertotiet

Paltamolaisen Pekka Kämäräisen kirja Kiertotie on romaani kansalaissodasta.
Kirja kertoo Uudenkaupungin suojeluskuntapataljoonan monivaiheisesta matkasta Ahvenanmaan ja Ruotsin kautta valkoisen armeijan yhteyteen Pohjanmaalla ja osallistumisesta taisteluihin kohti Tamperetta.
Kirja seuraa myös tapahtumia..
Hinta: 28.90 €
Kaupunkien_kuningatar.jpg&width=280&height=500

Juhana Säde, Kaupunkien kuningatar

Paltamolaissyntyinen Juhana Säde jatkaa romaanissaan Kaupunkien Kuningatar  aiemmin julkaisemansa  Maatomat kuninkaat  kirjan päähenkilön, hämäläisen  Rautian seikkkailuja Konstantinopolissa. Elämä roomalaisen yksinvaltiaan henkivartiokaartissa Konstantinopolin vallanahneilla kujilla saa Rautian ajattelemaan..
Hinta: 31.30 €
Vaikka_vuoret_jarkkyisivat.jpg&width=280&height=500

Törmälehto Terhi: Vaikka vuoret järkkyisivät

Paltamolaissyntyisen Terhi Törmälehdon esikoiskirja on ollut arvostelu- ja lukijamenestys heti ilmestyttyään. Tämä väkevä romaani kertoo nuoren tytön aikuisumisesta ja kypsymisestä monien vaikeidenkin elämänkokemusta kautta. Romaani kertoo uskosta, kaipuusta ja halusta kuulua johonkin, Kainuun yksinäisistä..
Hinta: 11.00 €
Pesakisa.jpg&width=280&height=500

Pekka Kämäräinen: Pesäkisa

Pesäkisa sisältää näytelmiä, tarinoita ja runoja arkeen ja juhlaan. Sadut ja kertomukset sekä tarina-ja nukketeatteriesityset sopivat esi- ja alakoulujen erilaisiin tilaisuuksiin tai muuten vain esitettäviksi.
Hinta: 25.00 €
Armeijan_hukatut_miljardit.jpg&width=280&height=500

Pentti Sainio: Armeijan hukatut miljardit

Pentti Sainion räväkkä analyysi Suomen sotajohdon hankinnoista paljastaa aivan uusia näköaloja ja salaisuuksia varustautumispolitiikastamme. Keskustelua herättävä kirja.
Hinta: 31.90 €
Pikkupeipponen.jpg&width=280&height=500

Siiri Kovalainen: Pikku peipponen ja muita satuja lapsille

Lyhyitä satuja lapsille sekä piirroskuvia, joita lapsi voi itse värittää.
Hinta: 10.00 €
12